Feel Good Garden

Feel Good
Een FeelGood Garden is een tuin met een goede energiebalans waarin je jezelf écht goed voelt. Eenvoudig gezegd, is het een tuin die goed voelt, goed groeit en waarin het goed vertoeven is. Dit komt omdat er een krachtige harmonie heerst en de tuin helemaal bij jou past.

FeelGood Garden ontwerp
Uitgangspunt bij het ontwerpen van een Feel Good Garden (of energetische tuin) is altijd de energie die wordt uitgestraald door een tuin en zijn directe omgeving. Er wordt bewust contact gemaakt met alle in de tuin aanwezige informatie. Tijdens het ontwerpen spelen vormen en materialen een belangrijke rol. Elke vorm heeft zijn eigen energie, net als elk materiaal. Dat maakt dat elke tuin een geheel eigen vormgeving krijgt in harmonie met zijn omgeving en zijn bewoners. Naast vormen en materialen geven ook kleuren energie.

4 Elementen
In een FeelGood Garden worden kleuren benaderd vanuit de vier elementen aarde, water, vuur en lucht. Om een voorbeeld te geven: Is iemand een vuurtype dan voelt deze zich prettig bij de kleuren rood, geel en oranje. Blauw is dan nodig als compensatiekleur, om tot rust te komen. Voor deze persoon kan bij de inrichting van (een deel van) de tuin gekozen worden voor planten die het element water vertegenwoordigen, veelal zijn dit planten met blauwe bloemen en/of blauwgetint blad. 

Energiestralen
Negatieve energiestralen als die van hoogspanningskabels, maar ook die veroorzaakt door breuklijnen of wateraders kunnen in een energetische tuin worden teruggedrongen. De keuze van vormen, lijnen en materialen speelt hierbij een belangrijke rol. De principes die worden toegepast, zijn al heel oud, maar de toepassing ervan bij de aanleg van tuinen is toch betrekkelijk nieuw. Door het wegnemen van deze negatieve energiestralen ontstaat er een prettige plek om te leven.

Daarnaast kan door het aanbrengen van specifieke steenmassa’s of waterpartijen het gevoel in de tuin positief beïnvloed worden. In een FeelGood Garden heeft alles een eigen rol, maar hangt tevens alles met elkaar samen, om te komen tot een tuin die écht goed voelt.
 

Licentie
In 2013 ben ik opgeleid tot vakbekwaam FeelGood Garden Ontwerper. ‘FeelGood Garden’ is een officiële licentie ontwikkeld door het bedrijf Lipsgroen.
Jaarlijks neem ik deel aan nascholingsdagen om mijn kennis en kunde actueel te houden.

Kijk ook eens op de website www.feelgoodgarden.nl voor meer informatie.

spacer