Werkwijze

Voorafgaand aan iedere opdracht vindt een vrijblijvend kennismakingsgeprek plaats en wordt een offerte opgesteld. Door de locatie te bezoeken, krijg ik een goed beeld van de omgeving en de mogelijkheden. Jouw wensen zijn het belangrijkste uitgangspunt voor het ontwerp, dus voor een kennismakingsgesprek neem ik ruim de tijd.

 

Van inventarisatie tot definitief ontwerp
De inventarisatie van de ruimte, de omgeving en jouw wensenlijst vormen de basis voor het ontwerpproces. Er kunnen één of meerdere schetsvoorstellen door mij worden uitgewerkt en gepresenteerd. Na de bespreking van het schetsontwerp, volgt een voorlopig ontwerp waarin alle toe te passen materialen zijn opgenomen. Ook dit zal weer met jou worden besproken. Het eindproduct is een definitieve ontwerptekening eventueel aangevuld met een matenplan voor de uitvoering.

 

Beplantingsplan

Beplanting draagt in grote mate bij aan de sfeer en beleving van een buitenruimte. Bij het opstellen van een beplantingsplan houd ik ondermeer rekening met de standplaatsfactoren, de onderhoudseisen en de seizoenen. 
Een beplantingsplan wordt door mij altijd op maat gemaakt en persoonlijk toegelicht. Als naslagwerk zit er bij het beplantingsplan altijd een document met specifieke plant-informatie als hoogte, bloeiperiode, kleur, en foto's van de planten. Daarnaast wordt per plant het gewenste onderhoud aangegeven.

Aanleg
Voor de aanleg beschik ik over een groot netwerk van vakbekwame hoveniersbedrijven. Indien gewenst kan ik de gehele aanleg van jouw buitenruimte verzorgen of als projectleider optreden.
spacer