Ontwerpstijl

Stijlvolle tuinen met het accent op groen; dat is hoe ik mijn tuinen omschrijf. Al mijn ontwerpen kenmerken zich door de combinatie van eenheid en harmonie met speelse details, waarbij de beplanting een belangrijke drager van de sfeer is. Ik maak mijn ontwerpen op gevoel. Gevoel voor de omgeving en gevoel voor de klant. Belangrijkste uitgangspunt is dat het jouw tuin is en dat jij je er goed in moet voelen.

Samengevat bevatten mijn ontwerpen de volgende kenmerken:

Eenheid en harmonie
Door de herhaling van vormen, materialen en beplanting ontstaat er een harmonieus geheel. De ruimte wordt één en geeft een overzichtelijk en rustig beeld.

Evenwicht en balans
Door voldoende afwisseling tussen harde en zachte materialen (verharding en beplanting) ontstaat er balans in de ruimte wat onbewust voor een prettig gevoel zorgt.

Spanning en speelsheid
Details, hoogteverschillen, materiaalcombinaties en uitgesproken beplanting zorgen voor de nodige spanning en speelsheid. Daarnaast kan door middel van dieptewerking en kleurgebruik een ruimte optisch groter (of kleiner) gemaakt worden. 

Functionaliteit
Juiste maatvoering, praktische materialen en logische indeling, dragen bij aan een prettig gebruik van de buitenruimte. Een ruimte is functioneel als deze voldoet aan de wensen die een opdrachtgever en/of gebruiker er aan stelt.

spacer