Ontwerpstijl

Jardin de Fleurs ontwerpt stijlvolle tuinen met het accent op groen. Alle ontwerpen kenmerken zich door de combinatie van eenheid en harmonie met speelse details, waarbij de beplanting een belangrijke drager van de sfeer is.

Samengevat bevatten de ontwerpen van Jardin de Fleurs de volgende kenmerken:

Eenheid en harmonie
Door de herhaling van vormen, materialen en beplanting ontstaat er een harmonieus geheel. De ruimte wordt één en geeft een overzichtelijk en rustig beeld.

Evenwicht en balans
Door voldoende afwisseling tussen harde en zachte materialen (verharding en beplanting) ontstaat er balans in de ruimte wat onbewust voor een prettig gevoel zorgt.

Spanning en speelsheid
Details, hoogteverschillen, materiaalcombinaties en uitgesproken beplanting zorgen voor de nodige spanning en speelsheid. Daarnaast kan door middel van dieptewerking en kleurgebruik een ruimte optisch groter (of kleiner) gemaakt worden. 

Functionaliteit
Juiste maatvoering, praktische materialen en logische indeling, dragen bij aan een prettig gebruik van de buitenruimte. Een ruimte is functioneel als deze voldoet aan de wensen die een opdrachtgever en/of gebruiker er aan stelt.

spacer